maandag 12 januari 2009

Verslag eerste schoolweek - école

De eerste schoolweek is heel goed verlopen.
Maandag was Anakin doormoe toen ik hem van t'school ging halen, hij kon nog amper op zijn benen staan. Die dag lag hij al heel vroeg in zijn bedje, bij het slapen gaan was hij minder enthousiast over het school " geen school, geen school" zei hij. Maar de volgende ochtend was hij over zijn vermoeidheid heen en kon het niet snel genoeg gaan " Anakin gaat naar school" zei hij voortdurend, met zijn jasje en boekentasje stond hij aan de deur te wachten tot het tijd was om te vertrekken. Mama was toch heel fier op haar zoontje toen we in t'school toekwamen en hij spontaan heel flink in de gang op de bank ging zitten, wachten op de juf in plaats van met het speelgoed te gaan spelen.
Soms kan hij zo voorbeeldig zijn hé, maar af en toe durft hij echt wel eens de deugeniet uithangen en kijken hoe ver hij kan gaan.
Deze week was het thema knuffels op school, ieder kindje moest een knuffeltje meebrengen en op een speelse manier hebben ze kennis gemaakt met elk klasgenootje.
Ik ben echt wel fier op Anakin, hij doet het goed, het is alleen jammer dat hij zo moe is na het school en hij zo vroeg in zijn bedje moet. Vrijdagavond was hij al om 16.30 in zijn bedje... een beetje te vroeg naar mijn zin, maar hij werd zo lastig, kreeg het moeilijk, hij zij steeds maar " Anakin is moe", de papa heeft hem die avond zelfs niet meer gezien.

Geen opmerkingen: